Oda al paper de wàter

Bonica i curiosa reflexió aquesta d’avui. L’altre dia vaig llegir que cada cop que anàvem a defecar, gastàvem de mitjana uns 8 talls del rotllo de paper de wàter, això sense comptar el que agafes a vegades per netejar la tapa del sanitari si la persona que ha passat abans no tenia gaire punteria, per mocar-te o per enllustrar les sabates entre d’altres utilitats que té aquest paper (en el cas de les dones serà més, ja que també l’utilitzen per orinar o per desmaquillar-se).

Em va crear curiositat i vaig mesurar quan fa cada tall d’aquest paper (12 cm) i ho vaig multiplicar pels 8 talls que indica l’estadística i em surt gaire bé un metre per dia (96 cm). Vaig fer aquest càlcul tenint en compte que lo habitual i més sa, és anar a fer aquesta funció fisiològica un cop al dia i que podem tenir ocasionalment alguna setmana de gastroenteritis i que això podria trencar la mitjana, però que no entraria dintre de lo que és el més comú i quotidià.

Ja posats a investigar, vaig voler saber quants metres té un rotllo de paper de wàter i després de consultar varies pàgines que parlàvem sobre l’assumpte, em vaig quedar amb aquesta per la seva metodologia de càlcul. 

https://www.microsiervos.com/archivo/matematicas/calcular-longitud-rollo-papel-higienico.html

El resultat d’aquesta investigació i suposo que dependrà d’altres paràmetres i segons la marca del producte, em surten uns 23 metres per rotllo aproximadament.

Continuant amb aquest curiós estudi, vaig calcular els metres que consumim cada home al llarg de l’any, i el resultat final és de 350 metres o el que és el mateix, uns 15 rotllos per any.

També vaig quantificar el cost que això representava, i vaig cercar una oferta del Carrefour en la que hi van 32 rotllos per bossa a 9,85 €, que això representa uns 0,30 € per rotllo, és a dir, un cost anual de 4,5 € per any i persona, no us sembla molt poc ?

Anant més enllà i cada cop més encuriosit pel tema, vaig mirar quants rotllos, metres i cost de paper de wàter consumirem al llarg de la nostra vida, prenent com a mesura d’edat mitjana uns 80 anys, el resultat final és de 1.200 rotllos o 27.600 metres  (podríem fer una filera de paper des de Barcelona a Castelló de la Plana), a un cost total de 360 € destinats a tal l’efecte (agafant el preu d’ara).

Sobre els diferents models que el mercat ens ofereix en base a aquest mateix article i en les seves variades opcions, el món és infinit i divers: D’una o dues capes, de colors, amb imatges de Disney o d’altres motius, amb olor a menta, més fi, més rugós, més sedós i així fins a més de 100 optatives increïbles i que desconeixia (mereix un capítol apart, que miraré de desenvolupar i concretar un altre dia)

Per acabar amb aquesta reflexió i sense voler avorrir-vos més sobre aquest tema, us deixo un vídeo de “La Trinca” que parla sobre aquest fantàstic i pràctic invent.

Pdta. Pels que tingueu una certa edat com jo, recordareu perfectament aquesta cançó i fins i tot la cantareu.

Publicado por nachorodamon

Comparteixo reflexions a l'aire per qui les vulgui llegir i comentar

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: