Esqueixada de bacallà

Esqueixada de bacallà

Seguint amb el concepte de cuina fàcil i tenint en compte que estem a l’estiu i que ve molt de gust menjar plats refrescants, avui us proposo elaborar quelcom estiuenc i que podem preparar hores abans per poder compartir l’àpat amb els amics o la família, sense haver d’estar pendent del forn o dels fogons.

Els ingredients són fàcils de trobar, tot i que la qualitat dels mateixos farà que el plat sigui bo o molt bo: Bacallà que ja podem comprar “esmicolat” per elaborar una esqueixada o demanar-lo sencer i net d’espines, particularment sóc de la segona opció, ja que això ens permet tallar-ho a la mida que més ens agradi i donar-li un toc més personal. Uns bons tomàquets ara que és temporada, us recomano els de “Barbastro” o els de “Pera” pel fet de que són més “carnosos”, els pelarem i tallarem a daus, olives negres sense os i que no falti, la ceba de Figueres tallada a juliana.

En quan a la preparació, jo sóc partidari que tot estigui ben macerat i és per això que ho poso tot en un bol un dia abans amb força oli, i sobre la qüestió de la sal, haurem de tastar el bacallà abans i veure si cal afegir-n’hi més o menys quantitat, com a toc personal l’orenga trobo que sempre hi va bé amb tot.

Pel que fa a la presentació, hi ha que li agrada fer-ho per capes, però com que jo ja ho he macerat tot abans perquè es barregin tots els gustos, ho col·locaré dins un motllo rodó i un cop a taula hi afegiré un raig d’oli d’oliva arbequina i un polsim d’orenga o de julivert per donar-hi un toc de color.

A l’hora de maridar-ho amb un bon vi, us recomanaria uns vins blancs de Xarel.lo del Penedès o una Garnatxa Blanca de la Terra Alta i si poden ser de Dotzevins molt millor, jejeje

Et voilà !!! Que vagi de gust !!!

Publicado por nachorodamon

Comparteixo reflexions a l'aire per qui les vulgui llegir i comentar

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: