“Tarta Tatin”

Diu l’historia que va ser un accident de les germanes Caroline i Stéphanie Tatin preparant unes postres de poma, on després de posar la fruita i el caramel a l’olla de coure, es van adonar que s’havien deixat la pasta brisa i la van col·locar a sobre de de tot i li van donar la volta un cop cuita.

Sigui com sigui, jo he seguit la mateixa recepta que encara avui expliquen a l’Hotel Tatin i m’ha semblat un accident molt afortunat i boníssim.

En primer lloc pelarem 6 pomes “Golden” (millor si trobeu «reinetes»), els hi traurem el cor i les tallarem a quarts. Llavors desfarem en un recipient 30 gr. de mantega sense sal, afegirem 200 gr de sucre moreno o blanc, una mica d’aigua i remenarem a foc lent fins fer un caramel amb tot plegat.

Agafarem una safata rodona apte per a forns, posarem el sucre caramel·litzat de fons i a sobre les pomes en diferents pisos (ben apretadetes), escalfarem el forn a 180º i ja podrem deixar coure la safata durant uns 30 minuts, la traurem un moment per col·locar la pasta brisa per sobre, fent petits plecs per adaptar-la a la mida de la safata i la tornarem a introduir al forn 30 minuts més a la mateixa temperatura.

Només de sentir l’olor ja em venien moltes ganes de tastar-la, però aquí ve el punt més delicat, ja que un cop tenim la safata a sobre el marbre, hem de donar-li la volta i podem espatllar tot el que prèviament hem preparat.

Per sort avui m’ha sortit bé i ens l’hem menjat calenta, tot i que freda també diuen que està bona.

Possiblement és una de les meves postres preferides i mai hagués pensat que era tant fàcil de fer, així que us animo a que la prepareu algun dia i la gaudiu tant com a casa ho hem fet.

Per maridar aquests postres, que millor que el Dotze DO Tarragona, un vi dolç que manté la seva acidesa i que juga i combina molt bé amb la dolçor de les pomes cuites.

Benvinguts aquests accidents culinaris que donen tant bon resultat i bon profit.

Publicado por nachorodamon

Comparteixo reflexions a l'aire per qui les vulgui llegir i comentar

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: