Sonsos fregits :

Aquest plat d’estiu i que necessitem que sigui la temporada per trobar aquest peix al mercat, no te gaire historia i sembla d’allò més fàcil de fer, però com en totes les coses, necessita d’un parell de consells perquè surti com Deu mana.

En primer lloc, que el peix sigui ben fresc i brilli molt (no més llargs d’uns quatre o cinc centímetres). Un cop a la cuina de casa, els esbandirem amb l’aigua de l’aixeta i ho escorrerem bé perquè la farina s’hi enganxi sense problemes.

Un dels trucs més importants d’aquest plat, és posar els sonsos dins una bossa de plàstic i anar-hi posant farina en petites proporcions, moure la bossa i anar veien que la farina (especial per peix), es vagi agafant als sonsos i continuar afegint més farina, fins que veiem que la pell del peixet ja no absorbeix més (si en posem massa, començarà a fer grumolls).

Escalfar la paella amb força oli d’oliva (com per fregir patates), salarem els sonsos i els tirarem quan l’oli sigui ben calent. Amb una espàtula anirem girant el peix i quan veiem que ja estan ben cruixents, els retirarem del recipient i els posarem sobre un paper de cuina per treure tot l’oli sobrant, repetir l’operació tantes vegades com la quantitat que vulguem fer ens ho demani i cap al plat.

Plat de temporada, fàcil de fer i que a tothom agrada.

Maridem-ho amb un vi blanc sec com el Dotze DO Alella i com entrant o aperitiu, segur que triomfareu.

Salut i von vi a taula

Publicado por nachorodamon

Comparteixo reflexions a l'aire per qui les vulgui llegir i comentar

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: