Sopa de xampinyons (4 pax.)

Aquesta recepta és ”Made in Holland” i l’hem preparada plegats amb el meu amic Ton Hoppenbrouwers. Pel que em comenta ell, és un plat molt típic del seu país i la veritat és que està molt bona i molt fàcil de preparar. Les quantitats indicades en aquesta ocasió és per a unes quatre persones.

En una olla posem ceba de Figueres a sofregir, dos minuts més tard afegirem tres dents d’all picades i 50 g. de mantega, quan la tinguem ben desfeta, incorporarem dues cullerades de farina i seguidament els xampinyons que abans hem tallat a làmines i ho anirem remenant tot fins que els bolets agafin un color daurat (tots aquests últims passos van molt seguits un de l’altre i no podem badar).

Quan ho tinguem tot ben lligat, ja podrem afegir el brou de verdures, que prèviament hem escalfat. Un cop arrenqui el bull, baixarem el foc a mitja intensitat i ho deixarem uns cinc minuts fent el xup-xup, a última hora tirarem dins l’olla uns 10 ml. de crema de llet, ho remenarem i esperarem uns dos minuts més abans no ho passem tot pel “turmix”.

El plat ha quedat molt cremós i molt gustós, una sopa per llepar-se els dits i que ens ha agradat molt als que avui érem a taula.

Per acompanyar aquesta sopa, un Dotze DO Penedès marida perfectament amb la textura cremosa del plat i amb els sabors dels xampinyons (preferiblement que el vi no estigui molt fred).

Publicado por nachorodamon

Comparteixo reflexions a l'aire per qui les vulgui llegir i comentar

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: